Selecteer een pagina

Groen­opleiding

In september 2012 was een groenopleiding nivo 1 gestart door een samenwerking van het Wellant-college met de SBWU (Stichting Beschermd Wonen Utrecht).

De opleiding was bedoeld voor clienten van de SBWU en hun ketenpartners( oa Altrecht en centrum Maliebaan). Ik was hierbij betrokken als praktijkopleider op de locatie Wickenburgh in Houten. De eerste lichting leerlingen is in juli 2013 geslaagd! Het was een zeer goed resultaat, helaas is de opleiding gestopt in 2014 omdat de entreetoets ingevoerd werd. 

Tuinpiraat Culemborg

Gegrepen door het natuurspeel-virus heb ik het initiatief genomen om in de buurt van Culemborg een plek te zoeken voor een natuurspeelplaats. Culemborg is een mooi en groen stadje aan de lek maar heeft weinig mogelijkheden voor kinderen om in en met die natuur te spelen.

Met een werkgroep en handjes van deelnemers van De Groene Golf zorgen wij voor onderhoud van het terrein.

We mogen het terrein van Staatsbosbeheer gebruiken.

De Pullenhof

De Pullenhof is een grote particuliere tuin van mensen die de visie en missie van De Groene Golf omarmen. Regelmatig zijn er open dagen om de tuin aan het publiek te laten zien.

De tuin heeft alles in zich om in elk seizoen verschillende werkzaamheden te kunnen doen. In het najaar gaan we de wilgen knotten en blad ruimen bijvoorbeeld. Het voorjaar zijn wij druk met vaste planten borders opknappen. In de zomer worden de hagen geknipt.

Ook hier staat er geen enkele druk op de klussen en werkt de eigenaresse mee in de begeleiding met veel compassie en geduld.

Buurttuin Circeltje Rond in Nieuwegein

In de wijk Fokkesteeg is een mooie buurttuin gerealiseerd door bewoners uit de wijk samen met de gemeente en betrokken ondernemers. Als Groene Golf hebben wij ons vanaf het begin aangesloten bij dit prachtige initiatief.

De grote tuin bestaat uit sierplanten, bosplantsoen, een bijenstal, een voedselbosje en een moestuin. Wij werken hier samen met bewoners.
In de tuin worden buurtactiviteiten georganiseerd en bewoners van zorgcentrum de Geinse Hof maken veel gebruik van de plek.

Cirkeltje Rond

Maatwerk­­voorziening in Utrecht Overvecht

Op stadstuin Klopvaart van Utrecht- Natuurlijk hebben wij een moestuin, wij helpen ook met het onderhoud van de stadstuin en een park in de buurt.

In het gagelbos werken wij samen met de bosgroep uit Overvecht voor Staatsbosbeheer.
De Groene Golf is onderdeel van het aanbod Arbeidsmatige activering van de gemeente Utrecht.

Wij zijn hier op woensdag, donderdag en vrijdag.  Eventueel kan vervoer geregeld worden als deelnemers uit Nieuwegein, Vianen, Houten of Nieuwegein komen.